Welcome to DELI(ri)A

Welcome to DELI(ri)A

Muzica. Muzica ma insoteste mereu, oriunde, oricum. Fiecare om din viata mea are un sunet sau un vers. Ea ma tine sau ma duce acolo unde vreau. Ea ma intelege cand nici macar eu nu o fac. Firea mea inchisa, boema si visatoare isi gaseste mereu scapare,  evadare si culoare in versuri si muzica. Poate am si eu o fire putin Deli(ri)ca si o tin ascunsa sub cheie.

Si ca tot veni vorba de delir si muzica, am inceput luna asta la concertul Deliei. Concert pentru care toate prietenele mele au alergat de nebune dupa bilet, una chiar a dat spaga unei tipe de la Sala Palatului in speranta ca ii va pasa un bilet pe sub mana. Nu i-a iesit. In schimb, m-am ales eu cu o invitatie. Norocul prostului! That’s me! Un om drag mie si sufletului meu s-a gandit la mine si mi-a dat o invitatie VIP la Deliricul concert.

Deliria_6

Duminica, zi care pentru mine e poezie si o petrec mereu doar cu familia sau prietenii foarte apropiati, am ajuns la Sala Palatului. Lumea era in extaz, foarte multi copii, fani ai coloratei Delia si multi curiosi. Show-ul a fost deschis o incursiune in  mintea Deliei, artista fiind proiectata sub forma de masca 3D, imensa, amplasata in centrul scenei. Masca isi schimba grafica de fiecare data cand anunta intrarea Deliei in scena. Pentru ca totul sa mearga perfect in privinta mastii, cei de la Les Ateliers Nomad, firma ce a dat viata mastii prin tehnologia de mapare, au testat initial cu o masca in miniatura, pentru ca apoi, cea reala sa fie taiata prin tehnologie laser dintr-un material pe care sa se poata proiecta perfect. Grafica a cuprins desene originale pentru Welcome To Deliria facute de catre Delia Mihai.

Deliria_1

Show-ul a inceput cu a inceput cu hitul Pe aripi de vant, iar Delia a condus publicul intr-o lume feerica, cu interpretari senzationale si elemente inedite, non-conformiste, zeci de tinute si coregrafii, dar si invitati delirici. Recunosc ca mi-a smuls chiar si cateva lacrimi, norocul meu ca nu eram insotita, pentru a fi nevoita sa raspund la intrebari. Mi-a tresarit sufletul cand l-am vazut pe Gabriel Cotabita pe scena alaturi de Delia cantand Raiul e pe Pamant. Am ras si m-am schimonosit alaturi de copii de la scoala de dans The Brothers Family a lui Piticu de la Simplu, ce au urcat pe scena pentru melodia Cine m-a facut om mare. Si am intrat in extaz pe ritmurile melodiei Fata Verde. Si ca sa nu se dezica, Delia l-a adus alaturi de ea pe scena pe Adrian Despot si au cantat impreuna atat melodia in care acesta o parodia pe Delia acum cativa ani – Vino la Mine cat si melodia Basul si cu Toba Mare.

Iti amintesti?!? RAIul e pe pamant! Delia si Gabriel Cotabita!

A video posted by Rodica Ionescu (@rodicaionescu) on

Deliria_4

Si ca o premiera in Romania, Delia a filmat, alaturi de intreg publicul aflat la concert duminica 3 aprilie 2016 videoclipul piesei Ce are ea. Imbracata intr-o rochie alba, lunga, pe care au fost proiectate flori si elemente grafice, Delia a emotionat publicul cu o poveste magica si o interpretare senzationala. Rochia a fost creata pentru acest moment pentru care s-au folosit peste 20 de metri de material special ales si au fost necesare ore in sir de repetitii si probe pentru ca maparea graficii sa fie perfecta.

Deliria_5

Pe intreg show-ul, ce a durat doua ore pe ceas, Delia a schimbat 12 tinute, lucrate la Cluj sub atenta indrumare a stilistului Catalin de la Berlin.

Productia intregului show Welcome To Deliria a fost asigurata de catre cei de la Arena Events si de catre cei de la Prolyte – cea mai mare firma producatoare de scene si elemente de scenotehnica din lume. Aparatura pentru sunet a venit din Franta de la L’acoustics, luminile din Olanda si Cehia de la Robe si Martin – light designer: Daniel Serban. Tot prin intermediul celor de la Arena Events a fost adus un specialist din Olanda care a ajutat cu niste motoare complicate, inca o premiera in Romania, printre care si liftul prin care a intrat Delia in scena.

Deliria_3

Deliria_2

Concluzia? Fata asta este un mare talent. Prea mare pentru Romania, al carei public nu stie sa traiasca si sa se bucure de moment. Sper din suflet ca publicul va reusi sa evolueze asa cum a facut-o ea!