Roata morii se-nvârtește țac țac țac

Roata morii se-nvârtește țac țac țac

Vorbeam deunăzi cu o prietenă despre roata vieţii. Ea era foarte uimită că vechiul proverb cu roata vieţii care se învârte este adevărat. Când eram mai mică credeam că n-are rost să-ţi consumi energia cu răzbunări, când poţi doar să aştepţi să se învârtă minunata roată, pentru că, cu siguranţă se va învârti. Căci după cum toţi stim fiecare primeşte ce merită.

Când am mai crescut mi-am dat seama că se poate învârti atât de târziu încât nu te mai interesează că s-a întâmplat. Nu-ţi mai pasă, nu mai contează, nu te afectează deloc, sau poate nici măcar nu afli.

Atunci vin şi întreb, în cazul ăsta, care este soluţia răutaţilor şi nedreptăţilor făcute de cei din jur asupra ta? Sau mai bine întreb…când va primi fiecare ce va merita? Cât timp trebuie să treacă? Există o perioadă aproximată sau se întamplă aşa pur şi simplu ? Aleatoriu?

Dacă unul din noi rămâne mereu acolo…pe lista de aşteptare? Dacă….nu mai primeşte? Dacă e prea mic şi nu se vede din mulţime? Daca rugineşte roata? Se poate?

Pe de altă parte mai există și proverbul care zice că cine nu se răzbună imediat ori te iartă ori se va răzbuna cumplit, care iarăși se poate aplica în cazul în care roate se înțepenește.