ReBorn in All White

ReBorn in All White

Cand esti foarte tanar sau adolescent, ti se pare ca un om la varsta de 30 de ani este batran. Cand depasesti varsta de 25 de ani si te indrepti spre 30, iti dai seama ca viata se schimba. Ca traiesti altfel, simti altfel, intelegi altfel. Ca renasti. Designerul Alexandra Calafeteanu a vrut sa marcheze aceasta trecere, ce se intampla o data cu aniversarea varstei de 30 de ani, printr-o colectie.

Rodica_Ionescu_Alexandra_Calafeteanu_Reborn_2Port o rochie L’Armario

ReBorn este o colectie-concept, a carei muza a fost femeia de 30 de ani, vazuta ca o forta ce reuseste sa emane senzualitate si eleganta prin toti porii transpuse prin linia tinutei. 30 de modele in tinute all white au relatat jurnalul unei femei la varsta de 30 de ani. Alexandra a mizat doar pe alb pentru aceasta colectie pentru ca, in ciuda faptului ca este mai puternica si mai hotarata, nu si-a pierdut inocenta. Ea si-a imaginat outfitul sub forma unei panze albe de tablou, iar forta ei launtrica reprezinta toate culorile care se aseaza pe panza. Toate aceste valente, care danseaza ca intr-un balet al simturilor, au fost interpretare prin texturi care imbina contrastele, observand cum neoprenul, lana, tulle-ul si matasea sunt combinate intr-un mod spectaculos, desenate, cusute si decupate perfect, cat sa creeze un element vestimentar elegant, dar atipic, asa cum va fi si purtatoarea.

Alexandra_Calafeteanu_Reborn_4

Alexandra_Calafeteanu_Reborn_3

Noua colectie dedicata sezonului Tomana-Iarna 2016-2017 a fost prezentata intr-un cadru select, intr-un castel –  Le Chateau, pe acordurile muzicale ale trupei Amadeus.

Alexandra_Calafeteanu_Reborn_1

Cred cu tarie faptul ca tinutele reprezinta modul vizual prin care vrem sa fim perceputi. Eu sunt un adept al elegantei confortabile! Vreau sa se inteleaga prin colectiile mele faptul ca trasez tinute care nu constrang femeia, ci o elibereaza de tipare si ii ofera sprijinul vestimentar pentru a crea o declaratie a personalitatii sale – Alexandra Calafeteanu

Prezentarea monocroma – ReBorn – a fost completata de bijuteriile artistice si colorate, FREYWILLE, completand cu succes tinutele propuse de Alexandra. Pretioasele bijuterii, unice datorita materialelor folosite, sunt create cu dragoste pentru a comunica o anumita atitudine. Inspirandu-se din frumusetea naturii si a vietii sau din operele unor artisti celebri precum Gustav Klimt, Claude Monet, Alphonse Mucha sau Hundertwasser, FREYWILLE a creat o noua clasa de bijuterii ce imbina arta cu eleganta atemporala a unor piese care nu se demodeaza.

Alexandra_Calafeteanu_Reborn_2