Ochelarii Oliver Peoples in Romania

Ochelarii Oliver Peoples in Romania

Ochii mei sunt sensibili la lumina, vorba cantecului. De aceea in zilele cu soare sau doar luminoase port ochelari de soare. Indiferent de sezon. Nu este e o chestie de stil sau moda ci pura sensibilitate. Rar imi gasesc ochelari care sa se potriveasca cu forma fetei mele si care sa imi placa cu adevarat. Un brand care imi place pentru forma si calilatea ramelor este Oliver Peoples.

Nascut  in West Hollywood, pe Sunset Boulevard, brandul de ochelari Oliver Peoples are atuurile geografice de origine ce l-a ajutat sa aduca de-a lungul timpului in colectiile sale unicitatea culturala a orasului Los Angeles, de la elemente de moda, film, arta, muzica si pana la stilul de viata californian degajat. Toate fac parte din ADN-ul acestei povesti care a inceput la finele anilor ’80. Si pentru ca iubesc povestile si piesele, oamenii, elementele cu poveste, iubesc si ochelarii Oliver Peoples.

Si, pentru ca orice poveste are un autor, Oliver Peoples inseamna un autor colectiv, respectiv cei care au achizitionat o colectie impresionanta de ochelari de vedere vintage. In pachetul cumparat se afla si o reteta prescrisa proprietarului ochelarilor, pe care il chema Oliver Peoples.

Prima colectie originala Oliver Peoples a primit numele acestuia si ulterior si intreg brandul a primit numele sau.De la vintage si pana la elementele futuriste, formele geometrice si culorile folosite de-a lungul timpului a fost o lunga calatorie, asupra careia si-au pus amprenta toate schimbarile socio-culturale prin care a trecut America pana in prezent. Dar estetica vintage ramane in continuare “inima” brandului.

Unul dintre fondatorii Oliver Peoples este Larry Leight, nascut si crescut in Los Angeles. Leight este optician si, dupa ce a terminat studiile, si-a inceput aventura in industria ochelarilor. Inspiratia modelelor create de Leight vine tocmai din stilul sau de viata: pasiunea pentru surf si calatorii. Formele create de acesta au o filosofie aparte, care a influentat procesul universal al designului de ochelari.

Toti ochelarii Oliver Peoples sunt produsi in atelierul din West Hollywood, sub atenta supraveghere a lui Leight.

Detaliile sunt cele mai importante, regasite in toate etapele creatiei, de la schita si pana la forma finita. Inovatia si curiozitatea pentru tot ce este nou fac ca ochelarii Oliver Peoples sa fie recunoscuti pentru lentilele cu polarizare superioara, realizate din materiale conscious care filtreaza lumina, fiind protejate chiar si atunci cand nu sunt purtate.

Primavara aceasta vine cu o supriza placuta, si anume ochelarii Oliver Peoples intra in portofoliul OPTIblu si vor putea fi achizitionati din magazinul OPTIblu Feeria Baneasa, incepand cu data de 1 aprilie. Nu e pacaleala!