Florin Dobre Shoe Exhibition FW 2015

Florin Dobre Shoe Exhibition FW 2015

Fac ce fac si iar scriu despre Dobre. Daca pana acum va povesteam despre minunatele lui show-uri in care isi prezenta colectiile de haine, astazi va povestesc despre colectia lui de pantofi. A facut, ce a facut si iar a reusit sa stranga vreo 250 de oameni frumosi intr-un loc necunoscut pentru a-i vedea Expozitia de Pantofi.

Inspirandu-se din liniile vechilor pantofari, aceasta colectie de pantofi se adreseaza numeroaselor tinute de ocazie pornind de la smoking tuxedo pana la cele mai elegante si sofisticate tinute de cocktail. Desigur, acest stil a fost adaptat la caracterul creativ si jucaus al designerului. Asadar, Florin vine cu un plus de valoare prin imbinarea acestor modele clasice cu materiale deosebite, inedite si surprinzatoare.
Iar cum eleganta si durabilitatea pantofului consta in materialele folosite, designerul recurge doar la cele mai calitative materiale cum ar fi piele naturala, piele de caprioara, piele de ponei, velur sau catifea.

Florin_Dobre_Shoe_Exhibition_4

Florin_Dobre_Shoe_Exhibition_3

Florin_Dobre_Shoe_Exhibition_6

Croiala pantofului pleaca de la cea mai simpla taietura, creata dintr-o singura bucata pentru ca pantofii sa fie purtati in cel mai lejer mod posibil, in forma lor clasica de zeci de ani si probabil si pentru urmatorii zeci de ani. Talpa pantofului are un toc mic, iar partea superioara este decorata in tonuri care surprind ochiul privitorului prin nemarginita imaginatie a designerului. Totodata, aceste modele au predominant imprimeuri delicate in stil brogue.

Florin_Dobre_Shoe_Exhibition_5

Florin_Dobre_Shoe_Exhibition_2

Acest model de pantofi are istorie lunga, dar in ziua de azi s-au transformat in sinonim pentru stil, clasa si business, ajungand sa fie purtati de majoritatea oamenilor de afaceri si sa fie considerati in general o alegere clasica cand vine vorba de pantofi.

Si pentru a va convinge ca nu exagerez deloc cu privire la numarul invitatilor prezenti, va atasez clipul filmat in timpul evenimentului.

*Photo Credits: The Storyalist