Fashion For Charity

Sunt foarte mulți designeri în România. Unii mai talentați alții mai puțin talentați. Sunt foarte multe prezentări de modă și evenimente de modă în România, chiar mai multe decât designeri. Unele extrem de interesante, alte banale și kitchoase.

De-a lungul timpului am tot scris despre diferite feluri de evenimente și despre diferiți designeri români, astăzi a venit rândul să scriu despre o prezentare specială, care a strâns în același loc o sumedenie de nume celebre, creatori de frumos și oameni cu suflet mare.

Week-end-ul trecut, în cadrul sălii Titulescu din incinta Romexpo, AISB (n.r American International School of Bucharest) a organizat un eveniment de strângere de fonduri pentru spitalului Victor Babeş. Structura serii a fost clădită pe platforma unei prezentări de modă, urmată de o licitaţie cu obiecte donate de şcoală, designeri şi artişti.

Succesul înregistrat anul trecut de evenimentul “Fashion Show”, a cărui colectă a atins suma de 10.000 euro, a determinat comunitatea AISB să organizeze cea de-a patra ediţie a balului, pentru susţinerea spitalului Victor Babeş prin Asociaţia Speranţă Pentru Sănătate, cu care şcoala colaborează de un deceniu.

Anul acesta, eforturile comunităţii AIBS s-au bucurat de solidaritate din partea unor brand-uri şi designeri precum: Andra Andreescu, M. Marquise, Galyna Pinzari, Cosmina Englizian, Casual Monday, Aer by Dana Paun, Be T-shirts, Jai Dam, TRENDS by Adina Buzatu, Rita Muresan, Stefan Musca, Laur a Galea, Danza Boutique, Quoi de Neuf,  Mihaela Mitric şi Patrizia Pepe, într-o prezentare în care elevii şcolii au defilat ca modele.

Designerii au oferit câte un obiect, creație proprie, iar fondurile obţinute s-au adăugat la suma obţinută din vânzarea biletelor. Întreaga sumă fiind donată către spitalul Victor Babeș. Nici eu nu am putut rămâne rece la o astfel de cauză, de o așa avengură și însemnătate și am decis să îi susțin, devenind partener media.

Evenimentul a fost prezentat de Sonia Argint şi Bogdan (elev al AISB), în timp ce emoţiile şi verva licitaţiei au fost simțite de doamna profesoară de Arte Cristina Sassu şi specialistul PR Denis Radu. Cadrul muzical a fost oferit de DJ Cris.