Draga Doamna,

Draga Doamna,

Draga doamna, astazi scriu pentru tine. Da, da pentru tine! Tu care te uiti stramb la mine si la rarele poze in care imi arat c**ul pe Facebook. Tu care-ți dai ochii peste cap cand vezi citatele mele abstracte. Tu care consideri ca pretul benzinei, costul taxei pentru scoala privata a pustiului sau desfraul Maricicai de peste strada sunt mai importante decat un salut sau un zambet cald oferite gratis. Tu care te chinui sa te incadrezi in niste standarde impuse de o societate de care nu apartii si pe care nu o intelegi. O societate care iti ofera mai multa frustrare decat placere. Tu care consideri ca a fi doamna tine de starea civila, da, tu! Pentru tine scriu. Astazi, de ziua ta, iti spulber tie judecatile si prejudecatile. Astazi voi incerca sa iti explic ce inseamna sa fii doamna in viziunea mea, o fata simpla din provincie.

Draga_Doamna_3 (1)

Draga_Doamna_2 (1)

Stiu, ai trait toata viata cu credinta ca tocurile si un deux pieces inseamna sa fii doamna. Eu cutez sa iti spun ca si doamnele poarta Conversi. Stiu, in lumea ta doamnele nu scuipa. In a mea, si ele au saliva, ca sa te poata mesteca si digera mai bine. Pe strada ta de cinci stele doamnele trebuie neaparat sa se impuna in fata barbatilor lor, mai ales in public, caci in privat ofera atentie altor barbati. Pe a mea ii respecta si cand sunt idioti si neintelesi. Si sunt atat de idioate ca ii mai si sustin. In restaurantele cu multe stele Michelin, care am inteles ca nu vin de la numele cauciucurilor, doamnele abia ridica ochii din farfurie sau telefon, dupa caz. Doar asa isi pot controla gandurile ce-s adesea prin Braila, pe cand corpul e la Monte Carlo. In carciumea mea plina de fum, confuzie si muzica live, ne privim in ochi si radem in hohote.

Draga_Doamna_5 (1)

Si… ca sa nu o mai lungesc, impui sa ti se spuna doamna din momentul in care fraierul a zis da. N-as vrea, stii, sa te dezamagesc, insa a fi doamna, doamna mea, nu sta in asta. In fapt, nu sta in altceva decat in ceea ce esti si oferi. Atitudinea, respectul si ceea ce daruiesti te definesc. Aceste trei mici detalii te fac doamna. Atat si nimic mai mult. Nu un el sau o masina, un telefon, tocurile sau rochia creion. Uneori nici diploma din sertarul de jos al biroului nu o face. Nu pronumele de politete ce iti precede numele sau contul ce te insoteste! Draga doamna, stiu, te-am dezamagit! Nu ma asculta, am peste 30 de ani si nu ma incadrez in niciun tipar, ce stiu eu?! Si eu port rochii creion!

Draga_Doamna_4 (1)

Rochie: DoubleYouStore
MUA: Andra Preda
Photo: David Ghisa
Locatie: 5 to go Concept Store