Alexandru Ciucu explorează noi teritorii

Ieri seară, la Hotel Athenee Palace Hilton, în cadrul unui concept inedit de show, Alexandru Ciucu și-a prezentat cea mai recentă colecție intitulată Lady vs Gentleman 2013. Pentru prima oară în cariera sa, Alexandru a creat o linie dedicată femeilor. Colecția este o fuziunea discretă între prestanța costumului masculin și eleganța croielii feminine clasice.

Evenimentul s-a desfășurat pe note franțuzești semnate de Edith Piaf, reinterpretate de soția creatorului – Alina Sorescu, întreaga seară fiind un omagiu adus celebrei Coco Chanel, care ar fi împlinit 130 de ani.

Lady vs Gentleman 2013 include, atât pentru colecția masculină cât și pentru cea feminină, linii de business și ceremonie, în timp ce linia Relax este dedicată exclusiv bărbaților. Elemente precum carourile, catifeaua, nuanțele de violet, vernil și bleu-ciel ne vor face bărbații mai frumoși și mai eleganți sezonul ce va urma!

Linia feminină cuprinde cele mai importante elemente ale stilului office – pantalonul, sacoul, rochia, cămaşa, vesta, fusta şi sarafanul. Noutatea vine din alegerea materialelor, a croielii şi a detaliilor, toate fiind de sorginte masculină. Fustele, sarafanul şi rochiile sunt conice, deasupra genunchiului, cu şliţ central sau asimetric, iar sacourile sunt cambrate la unul sau două rânduri, în timp ce pantalonii se opresc deasupra gleznei.

Ideea lansării unei colectii de damă a pornit ca o provocare, dar și ca o modalitate personală de a complimenta și aprecia femeia modernă, de succes. Muza acestei colecții a fost Coco Chanel, cea care a schimbat definitiv moda feminină și a impus reguli de stil revoluționare. Costumele propuse de mine îmbracă femeia pe care bărbatul dorește să o vadă: interesantă, sigură pe ea, fără însă a uita de eleganţă și feminitate”  a declarat Alexandru Ciucu.

Accesoriile au fost semnate de Mihai Albu și Kristina Dragomir. Printre numele prezente în primele rânduri s-au numărat și Principele Nicolae al României, Prinţesa Danemarcei și Eleonore Shaumburg. Alexandru Ciucu fiind, din 2009,  furnizorul oficial al Casei Regale a României, creînd ţinutele Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României şi ale Alteţei Sale Regale Principele Radu al României.