A new place in town!

A new place in town!

Zilele astea am inteles un lucru despre mine. Desi stau cat e ziua de lunga prin restaurante, baruri si cafenele, atunci cand sunt invitata la masa, nu manac. Nah surpriza!

Ieri am participat la un media lunch, spre dinner, la cel mai nou restaurant din zona Dorobanti. Am fost invitata la foarte multe brunch-uri si pana acum nu stiu daca am mancat ceva la vreunul. Nu ca ar fi fost manacarea rea, ci pentru ca eu sunt vorba lunga, limba lata. Vorba mamei. Eh, de data asta n-am ratat mancarea.

Rodica_Ionescu_Norma_2

Chef Sidia Sissoko, fost concurent Masterchef, a pregatit un meniu savuros si plin de culoare format din – Tartar de creveti cu Caju, Apio si Mango;  Buleta de pui organic, parmezan si sos de ardei copt;  Barcuta de andiva cu nectarina, fromage de chevre, nuci caramelizate si sos sweet chili; Tartina de pastrama de rata facuta in casa; Barbun cu fondue de praz si sos de lamaie verde; Tarta de lamaie cu infuzie de busuioc.

Norma_1

Daca nu mi-ar fi facut cu ochiul pestele nu stiu daca m-as fi oprit din vorbit, dar ma bucur ca s-a intamplat. Caci am avut ocazia sa gust niste preparate deosebite, gustoase si, cel mai important pentru mine, care au imbinat o serie de culori si gusturi speciale. Eu nu manac nimic ce contine busuoic, caci asociez busuiocul cu tata si e ca si cum l-as manca pe el. Cu toate astea, am reusit sa mananc tarta de lamaie cu infuzie de busuioc, caci in cazul asta busuiocul nu se simtea profund, desi i-a dat o aroma suava tartei.

Norma_2

Restaurantul Norma propune o experienta culinara inedita, o experienta noua si robusta prin retete si condimente adunate din colturi uitate ale lumii de catre chef Sidia Sissoko. Chef Sidia Sissoko, iubitor al gastronomiei frantuzesti clasice pe care a descoperit-o si a invatat-o de la francezii din Guineea, isi propune sa readuca in prim plan tehnici gastronomice clasice frantuzesti, multe aproape uitate, pe care le prezinta intr-o forma actuala, moderna si pe care le trece prin propriul filtrul romanesc.

Restaurantul este situat in centrul Bucurestiului si totusi departe de vacarmul strazilor aglomerate. Dezavantajul este ca, daca nu stii de existenta acestui restaurant, sunt foarte putine sanse sa il gasesti intamplator, caci este ascuns pe o strada din apropiere de Piata Dorobanti, strada unde greu gasesti un loc de parcare.